Ict nieuwtjes

webbertjes.nl : weblinks naar materiaal voor zelfstandig leren, thuis en op school.

  

 

Party gifts : Voor elke gelegenheid maak je met de PC zelf het leukste cadeau.

 

Gedichtenmachine : geen stress of faalangst meer voor de leerlingen bij het maken van gedichten. In dit programma krijgen de lln tekst en uitleg, alsook voorbeelden die hen ondersteunen bij het rijmen en dichten.

 

Simple paint : tekenprogramma waarmee de jongste kleuters creatief aan het werk kunnen gaan. De kinderen starten met een witte pagina en krijgen éénvoudige tekengereedschappen ter beschikking. Dit programma kun je downloaden door op de link Simple paint of op de tekening te klikken.

 

Tux Paint : ook hier kunnen kinderen creatief aan de slag en krijgen ze eveneens een witte achtergrond en verschillende tekengereedschappen (uitgebreider dan simple paint) om ze te helpen bij hun creativiteit. Dit programma is te downloaden door op de link Tux paint of op de tekening te klikken.

 

Legobuilder : creatief bouwen met legoblokken : een leuke en leerrijke bezigheid, een activiteit die uitstekend past binnen het vak wiskunde. De leerlingen kunnen zelf hun speler kiezen, vrij bouwen, bouwen volgens een plan en bouwen met een tijdslimiet.

 

Boerin Carotte : een speelse tool om een boerderijbezoek voor te bereiden en te verwerken. Klik op de link of de tekening om te starten.

 

Coloring4all : site met interactieve online kleur-, teken- en puzzeloefeningen. Klik op de link of de tekening om te starten.

 

Lego : huis bouwen : site waar kleuters en leerlingen een bouwsel met alle toebehoren kunnen maken (zie stappenplan) en hierbij perfect de klik- en sleepbehendigheid oefenen. De werkjes kunnen afgeprint worden.

 

Kloklezen : dit gratis computerprogramma kan gebruikt worden in de school en thuis.De moeilijkheidsgraad kan ingesteld worden van super gemakkelijk naar moeilijk.

 

youwzoekmadhine.be : een zoekmachine die resultaten weergeeft op het leesniveau van kinderen van 6 tot 18 jaar. Ze biedt toegang tot Belgische en Nederlands pagina's die door onderwijskundigen geschikt werden verklaard. 

 

tubemater - tube downloader : filmpje thuis op je tablet download en in de klas bekijken, zelfs wanneer het internet wankel of onbestaand is, wordt vanaf nu kinderspel.

 

 

 

Lkr > Ict nieuwtjes